I Mađioničar

 <a href="https://www.bloglovin.com/blog/20793757/?claim=pj9qe23em9d">Follow my blog with Bloglovin</a>



I Mađioničar
Astrološka planeta: Merkur
Element: Vazduh
Ključne reči: akcija, samopouzdanje, energija, ambicija, kreativnost, obrazovanje, intelekt, koncentracija, ciljevi, komunikacija, svest

Nakon što Luda krene na put, nailazi na svog prvog učitelja, tj. prvu lekciju koju mora da savlada na svom putu, a to je sposobnost realizacije željenih ciljeva. Tu lekciju će naučiti od Mađioničara, koji u potpunosti vlada sposobnošću ostvarivanja želja i planova. Ta simbolika prve lekcije ogleda se i brojem 1, kojim je karta numerisana, a koji označava akciju, energiju i samopouzdanje. 

Na karti vidimo Mađioničara kako stoji pored stola na kome se nalaze svi elementi Male Arkane (novčić, pehar, štap i mač). Desnom rukom, stranom svoje svesti, drži beli štap kojim kanališe energiju koja ulazi u njega kroz štap, i izlazi iz njega, što pokazuje svojom levom rukom, koju drži u pravcu zemlje. Iznad njegove glave se nalazi simbol beskonačnosti, koji ukazuje da je energija kojom Mađioničar vlada, beskonačna i konstantno se kreće. Bela boja na njegovoj odeći označava čistotu njegovih namera, a crvena strast i energiju kojom prilazi ostvarenju cilja. Beskonačnost energije, ogleda se i u njegovom kaišu, koji izgleda kao zmija koja grize svoj rep. Crveno i belo cveće simbolišu ostvarenje planiranih ciljeva i kreativnost, a cveće predstavlja izobilje i ukazuje na sposobnost Mađioničara da realizuje svoje ideje.

Elementi Male Arkane, sa kojima je Luda krenula na put, noseći ih u svom rancu, ovde su sada izloženi i Mađioničar je spreman da pokaže kako njima treba rukovati da bi se ostvario željeni cilj. Mađioničar predstvlja svest, um, stvaranje ideje i njenu realizaciju. On u potpunosti kontroliše situaciju, zna tačno koji odnos svih elemenata koje ima ispred sebe je dovoljan za ostvarenje cilja. Mađioničar je neko ko konstantno uči, usavršava se, spreman je da u potpunosti bude posvećen svom zadatku. Međutim, ukoliko zloupotrebi energiju koju kanališe, i naruši balans elemenata kojima rukuje, njegova energija može postati destruktivna, obmanjujuća i nestalna. Mađioničar simboliše bilo koju vrstu ideje i ostvarenja cilja u materijalnom, fizičkom obliku, a kako se karta vezuje za svest, predstvalja mušku energiju. On je u potpunosti oslonjen na svoj um, i iz znanja koje poseduje uspeva da svoje ciljeve spovede u delo. Ako kartu Lude posmatramo kao želju za stvaranjem nove ideje, Mađioničar zna kako da tu ideju sprovede u delo. Mađioničar je vešt govornik, ima odličnu moć komunikacije, jasno i precizno se izražava i piše, i dobro vlada raznim jezicima. Takođe, vezuje se za putovanja, ali ne radi odmora, već radi iskustava koja dolaze sa putovanjima, koja omogućuju dalje učenje i savladavanje novih veština. On je vešt, sposoban, i u tumačenju ukazuje da ako nešto želite da ostvarite, imate mogućnosti za to, ključ uspeha je u vama, potrebno je samo da uskladite energiju i sve ono što imate, kako bi dobili željeni rezlutat. 

*Karta u obrnutom položaju ima suprotno značenje u odnosu na značenje karte u uspravnom položaju

Hvala na čitanju!

Comments

Popular posts from this blog

Učenje Tarota - Kako početi?

Osnovna podela Tarot karata

Dobro došli na "Tarot dnevnik"