XIX Sunce

 

XIX Sunce
Astrološka planeta: Sunce
Element: vatra
Ključne reči: uspeh, sreća, ispunjenje želja, iskrenost, vedrina, proslava, porodica

Karta Sunce smatra se jednom od najpozitivnijih karata u Tarotu. Nosi energiju istinske sreće koja predstavlja pobedu nad svim izazovima koji su prethodili i najavljuje da proslava može da počne. Sunce sija punim sjajem, i svojim zracima donosi životnu energiju prirodi, ljudima i prožima sve elemente i izvlači najbolje iz svega. Donosi puno optimizma, opuštenosti, ali takođe, snage i elana da se krene u nove poduhvate.

Na ilustraciji vidimo dete koje jaše belog konja. Na glavi deteta je venac od cveća, a u levoj ruci dete nosi crvenu zastavu. Bela boja konja simboliše čistotu namere koju dete, tj. energija karte nosi, crvena boja zastave ukazuje na posvećenost i radost, a venac cveća zajedno sa poljem suncokreta koje se vidi u pozadini, označava plodove i izobilje koji su rezultat pozitivne energije sunca. Sunce u gornjem delu ilustracije blistavo sija, a na sredini se nalaze crte ljudskog lika, koji gleda pravo i jasno. Dete koje jaše konja, simboliše iskrenost i istinsku radost. Deca iskazuju sreću na iskren način, i raduju se malim stvarima, svojim smehom i igrom podižu energiju svuda gde se nalaze.

Sreća koja ispunjava svaki deo našeg bića, ali pokreće i utiče na druge oko nas, je energija koju karta Sunce donosi u tumačenju. Uživanje u onome što radite, u vremenu koje provodite sa drugima, radosne vesti koje nekome saopštavate ili koje čujete od drugih, sve su to karakteristike ove karte. Donosi uspeh, mogućnost da ispoljite svoj potencijal u potpunosti, dosta samopouzdanja i svest da uspeh neće izostati ako se iskreno posvetimo ispunjenju ciljeva. Ukazuje na neko prelepo putovanje, odlazak na mesto gde možete da uživate i opustite se. Sunce je svaki osmeh i radost na nečijem licu, za koje nekada nema posebnog razloga, jednostavno osećate sreću i to se na licu odmah vidi. Nekada posvetimo dosta vremena tražeći nešto što će nam izmamiti osmeh na lice i usrećiti nas. Karta Sunce poručuje da je sreća u malim stvarima, što ne znači da ne treba težiti ka tome da se ostvari nešto veliko i značajno, ali kada naučimo da se radujemo svakom danu i onome što trenutno imamo, otvaramo vrata i drugim mogućnostima. Kao što vidimo, dete na ilustraciji je srećno i iz njega isijava radost, karta Sunce je i svaki osmeh i sreća koju vidimo na licu deteta kada spozna i vidi da je naučilo nešto novo. Prvi koraci, prve reči, predstavljaju sreću, kako za dete, tako i za porodicu. Karta Sunce je sreća koja zrači i prenosi na druge sreću koju osećamo. Optimističan pogled na život i iskrena namera u postupanju mogu doneti dosta blagodeti, što je saznanje do koga se došlo nakon mnogih životnih izazova, i sada predstavlja blago u našim rukama koje možemo koristiti da usrećimo sebe, ali i druge oko nas.

Karta u obrnutom položaju ima suprotno značenje u odnosu na značenje karte u uspravnom položaju

Hvala na čitanju!

Comments

Popular posts from this blog

Učenje Tarota - Kako početi?

Osnovna podela Tarot karata

Dobro došli na "Tarot dnevnik"