VI Ljubavnici


VI Ljubavnici
Astrološki znak: Blizanci
Element: vazduh
Ključne reči: ljubav, zajedništvo, usklađenost, mogućnosti, harmonija

Ako posmatramo karte Velike Arkane od Mađioničara do Prvosveštenika, možemo uočiti da se Luda susretala sa ličnostima koje će je pripremiti za izazove koji je očekuju. Od karte Ljubavnici, stiče se utisak da je Luda sa savetima i uputstvima koje je dobila, spremna da krene dalje. Luda sada dobija blagoslov ljubavi, pronalazi zajedništvo i osećaj pripadnosti. Kroz ovu kartu, ali i one koje slede, Luda će nastaviti da uči, ali na drugačiji način, mnogo više kroz svoje iskustvo, prolaziće kroz dobre i loše periode, ali će se suočiti sa svim aspektima života. Karta Ljubavnici, pored svog osnovnog značenja, što i sam naziv govori, donosi ljubav, ali ne samo u partnerskim i emotivnim, već i svim drugim odnosima. Energija koju ova karta donosi je harmonična, usklađena, daje potpunu slobodu i radost da se bilo koji odnos razvije u najboljem pravcu, sa puno ljubavi i razumevanja.

Na ilustraciji vidimo anđela koji kao da izlazi iz oblaka, a ispod se nalaze muškarac i žena u plodnom vrtu koji je nalik Edenskom. Iza žene se nalazi drvo znanja dobra i zla, a iza muškarca drvo života.  Anđeo je, najverovatnije Arhanđeo Rafael, koji je arhanđeo ljubavi i izlečenja, i daje blagoslov paru koji se nalazi ispod, želeći da par primi ljubav, pruže je jedno drugom, i na taj način, osete moć isceljenja i mudrosti, koju prava i iskrena ljubav donosi. Arhanđeo Rafael, se pojavljuje iz oblaka, a iza njega se nalazi sunce, koje blistavo i jasno sija. Oblak koji je sada između muškarca i žene, simbol je spajanja njihovih duša. Arhanđeo Rafael svojim blagoslovom, kao da je uklonio oblak iznad muškarca i žene, i omogućio im da osete pravu ljubav, kako svojim prisustvom, tako i energijom topline koju donosi sunce koje se nalazi iza njega. Vidimo da muškarac gleda u ženu, a žena u Arhanđela Rafaela, što predstavlja balans između muškog i ženskog principa, fizičkog i duhovnog, koji ne mogu jedan bez drugog.  Muškarac i žena prikazani su nagi, što simboliše želju da između njih nema tajni, da budu otvoreni jedno prema drugom, prikažu sebe onakvim kakvi jesu, i kao takvi budu međusobno prihvaćeni. 

Karta Ljubavnici označava dobru komunikaciju, mogućnost da se emocije i misli izraze na pravi način. U emotivnim odnosima označava i fizičku privlančnost, ali i želju da se odnos razvije u nešto više, tj. da se razvije u harmoničan odnos, koji će omogućiti partnerima da na pravi način izraze svoju ljubav i privrženost. Simboliše zaljubljenost i poletnost koja može izrasti u ljubav, pouzdanost i poštovanje. Najizraženiji simbol ove karte, bez obzira na koju oblast života da se odnosi, je partnerstvo koje funkcioniše skladno i u harmoniji. Može označavati posao koji se radi iz ljubavi, nekada i hobi koji pruža mir i donosi dosta zadovoljstva, kako onome koji radi, tako i drugima u okolini. Ako je u pitanju partnerski posao, on funkcioniše tako da svi rade usklađeno i mogu na najbolji način iskazati svoje talente i zajednički ostvariti poslovni uspeh. Kako se iznad muškarca i žene nalazi Arhanđeo Rafael, karta može označavati odnos koji ima nečiji blagoslov, ili pomoć nekoga sa strane, možda ne direktnu, ali dovoljnu za početak nečeg novog i uspešnog. Karta Ljubavnici donosi dosta pozitivne energije, ukazuje na nove mogućnosti koje se mogu javiti, i da ih treba iskoristiti na najbolji način.

*Karta u obrnutom položaju ima suprotno značenje u odnosu na značenje karte u uspravnom položaju

Hvala na čitanju!






















Comments

Popular posts from this blog

Učenje Tarota - Kako početi?

Osnovna podela Tarot karata

Dobro došli na "Tarot dnevnik"