III Carica



III Carica
Astrološka planeta: Venera
Element: zemlja
Ključne reči: ženstvenost, brižnost, izobilje, harmonija, plodnost, lepota, emotivna sigurnost, umetnost

U susretu sa Mađioničarem i Prvosveštenicom, Luda je otkrila svoju svest i podsvest, i kako može da uskladi svoje namere sa inuticijom. Sledeći korak je da nauči kako da pruži ljubav, kao i da dobije emotivnu sigurnost. To će mu pružititi Carica, koja će se Ludi naći kao majčinska figura na njegovom putu. U Tarotu Carica predstavlja ženski pristup i energiju koja je u potpunosti usklađena, što se ogleda kako kroz njen izgled, tako i kroz okruženje u kom se nalazi. 

Na karti vidimo Caricu koja udobrno sedi na kamenom tronu, ali se na njemu nalaze jastuci i prekrivači koji čine da se ona oseća udobno. Na glavi nosi krunu, koja ima 12 zvezdica, koje označavaju 12 horoskopskih znakova. U desnoj ruci drži zlatni štap, koji simboliše njenu moć i snagu. Nosi belu haljinu ukrašenu plodovima nara, simbolima izobilja i plodnosti. Biserna ogrlica koju nosi oko vrata i čipka na haljini, označavaju prefinjenost i eleganciju. Pored njenih nogu na tronu se nalazi ugraviran simbol Venere, planete ljubavi, ženstvenosti i lepote. Carica na svom tronu sedi u prirodi, ispred nje se nalazi pšenica, simbol plodnosti i uspeha, a iza nje vidimo bogatu šumu i reku koja se na kraju spušta niz brdo kao vodopad. 

Carica sedi u prirodi, okružena izobiljem, i ilustracija u potpunosti oslikava njenu lepotu, ženstvenost i staloženost. Ona je u skladu sa svojim emocijama, ne potiskuje loša osećanja, ali takođe, ne skriva kada je srećna, i to deli sa drugima. Carica je žena puna ljubavi i privrženosti prema svojoj porodici, njena energija unosi harmoniju u porodične, ali i sve druge odnose. Ume na pravi način da pruži i primi ljubav, i voli da se u njenom okruženju svi osećaju prijatno. Carica voli umetnost, ručni rad, poslove pomoću kojih može da izrazi svoju kreativnost. U njenim rukama prostor postaje dom, mesto gde će se i gosti osećati kao kod kuće. Voli da uređuje baštu, sa ljubavlju prirema svako jelo, pruža pomoć i podršku onima koje voli. Ali, ona zna da je potrebno da brine i o sebi, izgleda lepo i elegantno uz samo par detalja koji grase njenu garderobu, a prateći osećanja, vodi računa o svojim emocijama. Carica je simbol te ravnoteže, pružanja i davanja, svesti o tome da je potrebno deliti sa drugima ono što imamo, ali takođe, brinuti o sebi. S obzirom da Ludi služi kao majčinska figura, u tumačenjima se vezuje za trudnoću, majčinstvo ili rad sa decom. U zavisnosti od pitanja koje je postavljeno, može označavati posao na kom ćete se osećati kao kod kuće, gde će vladati uravnotežena atmosfera, i da će rad sa drugima biti pun razumevanja, može ukazivati na harmonične porodične odnose, gde se emocije ne skrivaju i postoji dobar balans energije između svih članova porodice. Carica ukazuje na plodonosan posao, uspeh u nameri da se nešto dovrši. Kako se na ilustraciji nalazi u prirodi, to još više naglašava element zemlje, simboliše borca za zaštitu prirode, nekoga ko se bavi lekovitim biljem, izradom prirodnih proizvoda, koji ne samo da predstavljaju dar prirode, već samim korišćenjem pomažu ljudima da na prirodan način neguju sebe, kako spolja, tako i iznutra. Carica ima dosta uloga, ali sve one imaju isti cilj, harmoniju i ljubav, koja slobodno teče, bez obzira na izazove i okolnosti.

*Karta u obrnutom položaju ima suprotno značenje u odnosu na značenje karte u uspravnom položaju

Hvala na čitanju!




Comments

Popular posts from this blog

Učenje Tarota - Kako početi?

Osnovna podela Tarot karata

Dobro došli na "Tarot dnevnik"